maanantai 24.4.2017 | 10:30
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24
la 18.2.2017 klo 00:00 0

Uusi hella mielessä - näin eri hellavaihtoehdot eroavat toisistaan

Induktioliesitaso säästää energiaa, mutta maksaa perinteistä lasikeramiikkatasoa enemmän. Avotulen antava kaasuliesi on liekittäjän unelma. Vanha tuttu valurautaliesi sopii vanhukselle.
Jos keittiössä on ollut lattialiesi, eikä suunnitteilla ole laajempaa keittiöremonttia, 60 sentin aukko on helpoin täyttää perinteisellä lattialiedellä. Se on myös edullisin vaihtoehto.

Markkinoilla on vielä jonkin verran malleja, joissa on valurautaiset keittolevyt.

Tuttuina ja helppokäyttöisinä ne sopivat erityisesti ikäihmisille. Valurautaliesissä on yleensä perinteiset nappulat, joita käyttämällä levyt väännetään päälle ja pois päältä.

– Esimerkiksi induktioliesi vaatii hieman opiskelua. Se ei kuumene, jos levyllä ei ole kattilaa. Kuumenemaan jätetty rasva leimahtaa pannussa helposti, jos silloin lähtee pilkkomaan sipulia, vertaa Työtehoseuran tutkija Tarja Marjomaa.

Valurautalieden puhdistaminen on keraamista hankalampaa, mutta pinttyneenkin lian saa pois keittolevyä hiomalla.

Vanhukselle

Valurautaliesi

Emaloidussa tai ruostumattomasta teräksestä valmistetussa keitto- tasossa on valurautaiset keittolevyt.

Levyjen vakiokoot ovat halkaisijaltaan 14,5 cm, 18 cm ja 22 cm.

Valurautalevyn lämpövastukset ovat levyn alla olevassa eristysmassassa.

Keittolevy kuumenee vastuksista johtuvan lämmön avulla.

Valurautaliesi on usein perintei- nen lattialiesimalli, jossa on muka- na myös uuni. Niitä saa 50 ja 60 senttimetrin levyisinä, syvyys on aina 60 cm.

Tarjolla on myös pöydälle sijoitettavia pienoisliesiä.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit