tiistai 24.10.2017 | 05:12
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
to 12.10.2017 klo 13:22 [päivitetty to 14:03] 0

470 alaluokkalaista tutustui mailapeleihin Ylivieskassa

Anne Mattila
Kaikki 470 Ylivieskan ensimmäisen ja toisen luokan oppilasta pääsivät torstaina kokeilemaan pöytätenniksen, sulkapallon, squashin ja tenniksen pelaamista Maila on kaveri -tapahtumassa. Tapahtuma on osa kyseisten lajien lajiliittojen yhteistä mailapelikiertuetta, joka rantautuu huomenna Toholammille.

– Tarkoituksena on tehdä lapsille tutuksi vähän harvinaisempia mailapelilajeja ja rohkaista perheitä pelaamaan niitä lasten kanssa, mailapelikoordinaattori Maria Hokkanen sanoo.

Mailapelejä tehdään tutuksi myös lauantaina, jolloin kaikki 4–12-vuotiaat pääsevät vanhempineen kokeilemaan samoja lajeja Ylivieskan liikuntakeskukseen maksutta. Välineetkin saa lainaan paikan päältä.

Tapahtumien jälkeen paikalliset mailapeliseurat tarjoavat lapsille vielä ilmaisen mahdollisuuden kokeilla lajeja seuraharjoituksissa yhden harjoituksen verran.

– Mailapelit ovat sosiaalisia yksilölajeja, joita lapset voivat pelata keskenään tai vanhempiensa kanssa, vaikka kotipihalla tai kadulla, Hokkanen huomauttaa.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.